ORMESTA ÄGG

ORMESTA ÄGG

Äggproduktion i Närke

Ormesta, Norrgården 107
694 91 Hallsberg
Tel: 0582-23121

Företaget

Om ossPosted by Kent Rosell Thu, January 17, 2013 15:58:47
ORMESTA ÄGG

Vi har levererat ägg sedan 1996, både bruna och vita ägg från frigående hönor inomhus. Nu har vi investerat i en ny anläggning med våningssystem där hönorna kan röra sej fritt både bland sittpinnar , reden och sprätta och tvätta sej på golvnivå.
Mat och vatten finns i olika höjder i stallet. Hönsen ser ut att trivas med sin tillvaro.

Vi har nu eget packeri som kontrolleras av Livsmedelsverket, för övrigt det enda packeriet i Örebro Län med egen produktion.

Våra kunder inom ICA och COOP vill gärna ha närproducerade ägg där man har full insyn i hönsens välbefinnande. Från 2016 levererar vi till kommunerna i Hallsberg, Kumla, Laxå och Askersund inom omsorg och skola.

Produktionen är "ägg från hönor som bor inomhus där de kan sandbada och sprätta helt fritt" .

Vi följer Svenska Ägg´s Omsorgsprogram och den frivilliga salmonellakontrollen.

Äggen packas i 6-p, 12-p och 15-pack med egen dekor samt köres med liten lastbil direkt till butik, vilket i sin tur betyder korta transporter. Varje ägg märkes med vårt gårdsnummer som garanterar var de kommer ifrån. Vi har nu även utökat vår fordonspark med en mndre transportbil för att lättare komma fram i stadstrafik. Givetvis är den MILJÖKLASSAD !

Hönorna är dessutom uppfödda bara 10 km från gården som då får väldigt kort transport till vårt hönsstall. Rasen heter Bovans Robust, vita och bruna uppfödda i Åsbro.

Vi tar gärna emot besök om så önskas, bara att kontakta oss så ordnar vi detta, visserligen gäller restriktioner för dessa besök, men genom att ta på sej skyddskläder och skoskydd så är det inga problem.

Är det något man undrar över är det bara att kontakta oss, se under kontaktfliken.

Visste ni att ägget innehåller alla vitaminer kroppen behöver förutom vitamin C (typ apelsiner, citroner etc..).

Vill man veta mer om ägg så se under fliken länkar.

Med hopp om nöjda kunder !Irene och Kent Rosell med personal